شبهای عظیم قدر واقعا انسان را در حیرت فرو می برد :
از طرفی قرآن ناطق صعود می کند .
از طرف دیگر قرآن صامت نزول می کند .
و از سوی دیگر لیلة القدر مقام ولایت حضرت زهرا سلام الله علیهاست.
در تفسیر" فرات " از امام صادق(ع) در ذیل آیه شریفه " انا انزلناه فی لیلةالقدر" نقل کرده است که فرمود:
اللیلة فاطمة، و القدرالله ، فمن عرف فاطمة (ع) حق معرفتها فقد أدرک لیلة القدر، و إنما سمیت فاطمة لأن الخلق فطموا عن معرفتها.
مراد از" لیلة" فاطمه (ع) و مقصود از" قدر " خداوند است، پس هر که فاطمه (ع) را آن طور که سزاوار است و حق معرفت او است بشناسد، شب قدر را درک کرده است. و همانا آن حضرت " فاطمه" نامیده شده است؛ زیرا مردم از شناخت او بریده شده و عاجزند.
به راستی چه ارتباطی بین این سه نور وجود دارد .....
واقعا اگر لیلة القدر حضرت زهرا سلام الله علیهاست پس «لَیْلَةُ الْقَدْرِ خَیْرٌ مِنْ أَلْفِ شَهْرٍ» به چه معناست ؟
فاطمه ی زهرا از هزار ماه برتر است .....
این چه ماهی است ....
آیا این ماهها همان ماههای شمسی و قمری هستند؟
«إِنَّ عِدَّةَ الشُّهُورِ عِندَ اللّهِ اثْنَا عَشَرَ شَهْراً فِی کِتَابِ اللّهِ یَوْمَ خَلَقَ السَّماوَاتِ وَالْأَرْضَ مِنْهَا أَرْبَعَةٌ حُرُمٌ ذلِکَ الدِّینُ الْقَیِّمُ فَلاَ تَظْلِمُوا فِیهِنَّ أَنْفُسَکُمْ وَقَاتِلُوا الْمُشْرِکِینَ کَافَّةً کَمَا یُقَاتِلُونَکُمْ کَافَّةً وَاعْلَمُوا أَنَّ اللّهَ مَعَ الْمُتَّقِینَ» «همانا نزد خداوند دوازده شهر وجود دارد در کتاب الهی، روزی که آسمانها و زمین را آفرید، که چهار شهر از آن، حرمت دارد این، دین قیم است بنابر این، در این شهرها به خود ستم نکنید و با مشرکان، دسته جمعى پیکار کنید، همان گونه که آنها دسته جمعى با شما پیکار مىکنند و بدانید خداوند با پرهیزگاران است»
خداوند در این آیه سخن از دوازده شهر به میان آورده است که اصل و اساس و ریشه و ستون دین اینها هستند. حال به راستی ماههای شمسی یا قمری ستون دین هستند؟
طبق احادیث فراوانی که از معصومین علیهم السلام رسیده است و در تفاسیری مثل تفسیر صافی و فرات کوفی و برهان نقل شده است منظور از این دوازده شهر دوازده نور مقدسی هستند که یادگار رسول خدا هستند.
این دوازده شهر همان دوازده امام دوازده ستون دین دوازده رکن هدایت هستند که یکی از این ارکان امشب فرو ریخت
آری شهر به معنای امام است و فاطمه ی زهرا سلام الله علیها از هزار ماه برتر است ..............
عقل مبهوت می ماند از این سخن،
واینجاست که یاد سخن امام حسن عسکری علیه السلام می افتیم که «ما حجت خدا بر بندگان هستیم و فاطمه ی زهرا سلام الله علیها حجت خدا بر ماست»
و چقدر تفاوت است بین این حجج با مردم ،
و بنگر چه عظمتی دارد حجت این حجج .........
و این عظمت یکی از ارکان عظمت شب قدر است ،
رکن دوم عظمت شب قدر نزول قرآن است. همان قرآنی که اگر بر کوهها نازل می شد لحظه ای دوام نمی آوردند و منهدم می شدند. آری این قرآن امشب نازل می شود بر قلب مطهر امام زمان علیه السلام.
رکن سوم عظمت این شب صعود قرآن ناطق، نفس رسول خدا، رکن توحید وایمان و هدایت، مظهر تمام نمای خدا، امیرالمومنین علی علیه السلام است.
آری اصلی ترین رکن شب قدر وصال دو عاشق و معشوق است.
وصال علی و فاطمه است. دو روح در یک جسم، دو نور در یک بدن.....
من که باور نمی کنم امشب شب شهادت امیرالمومنین باشد.
روح علی را چند روز پس از رسول خدا از او گرفتند. جان علی را در میان کوچه ها از او گرفتند.
علی زمانی شهید شد که فاطمه ی زهرا شهید شد. روح علی سالها قبل از جسم او رفته بود و امشب جسم علی هم از میان ما می رود .....
برگرفته از وبلاگ :